Az első 100%-ban zöld vállalkozás az IT szférában

On április 9th, 2014, posted in: Hírek by

Komoly kihívás minden gazdasági társaság piacra való bejutása és térnyerése illetve piaci részesedésének növelése a versenytársakkal szemben. Ennek egyik leghatékonyabb módszere a pozicionálás vagyis, hogy kiemeljük a meglévő piaci szereplők közül. A piacvezetőknek pedig elkerülhetetlen és fontos a példamutatás.

 

Korunk legnagyobb kihívása a klímaváltozás mérséklése és a várható következményekre való minél alaposabb felkészülés. Mindennapi tevékenységünkkel rohamos ütemben alakítjuk át éghajlati viszonyainkat, a Föld időjárását úgy, hogy még csak nem is igazán tudjuk, pontosan milyen folyamatok játszódnak le, melyik lépésünknek milyen következményei lehetnek. Az éghajlatváltozás legfőbb oka az emberiség által a légkörbe juttatott üvegházhatású gázok (CO2, metán, stb.) A globális felmelegedés, akárcsak a tűz égése, folyton gyorsul és alig hagy időt a cselekvésre. Változást, e folyamatok lassítását, esetleges megfékezését csak nagyméretű globális összefogás és környezettudatos cselekvési program biztosíthat.

Az Alphasonic Kft. több, mint 20 éve meghatározó szereplője a professzionális számítástechnikai termékek és szolgáltatások piacának.
A cég tevékenységi körébe Komplex közép- és nagyvállalati IT megoldások (hardverek, intelligens rendszer-megoldások, IT-alapú megfigyelő rendszerek), kellékek és perifériák forgalmazása tartozik. A jelenleg 28 fős vállalkozás országszerte, több ezer viszonteladóból álló értékesítési hálózattal rendelkezik.

Az Alphasonic Kft. tulajdonosai kezdetektől fogva környezettudatos szemlélettel irányítják és szervezik vállalkozásukat. Működésük során komoly hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre és az energiahatékonyságra.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a cég vezetősége – a Világ vezető gazdasági tényezőihez hasonlóan – 2013-tól megvizsgáltatta működésének környezetterhelését és hitelesített vizsgálat alapján carbon-neutralizáltatta tevékenységét a fenntartható fejlődés jegyében. A vizsgálatok lefolytatásával és egyéb környezetvédelemmel kapcsolatos feladatok elvégzésével a cégmanagementje az Arttree Production Kft-t bízta meg.

Az AlphaSonic Kft. 2013-as évi teljes tevékenységének (gyártás, értékesítés és felhasználás) és weboldalának nemzetközi auditációját a Bureau Veritas nemzetközi auditor vállalat hitelesítette, mely alapján a vállalkozás teljes környezetterhelése 361 tonna CO2 volt.
A lebonyolítást követően az AlphaSonic Kft. a járművein, weboldalán, nyomtatványain és reklámanyagain, az általa forgalmazott termékeken jogosult használni a karbon-neutralizációt igazoló védjegyet.

Az Alphasonic Kft. tulajdonosai kezdetektől fogva környezettudatos szemlélettel irányítják és szervezik vállalkozásukat. Működésük során komoly hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre és az energiahatékonyságra.

Felelős vállalat lévén kiemelt figyelmet fordítunk a környezetünk védelmére és az energiatakarékosságra, ezért karbon-semlegesítettük működésünk és weboldalunk energiaszükségletét. Így globális szinten nullára csökkentettük karbon-lábnyomunkat, mellyel elsők vagyunk az IT megoldásokat szállító vállalkozások között!Mostantól minden kedves partnerünk abban a tudatban látogathatja meg a www.alphasonic.hu oldalunkat, hogy ezzel nem terheli a környezetet.

A karbon-semlegesítésen túl felelős intézkedésként teljesen kiváltottuk földgáz felhasználásunkat és saját beruházásban geotermikus és napkollektoros rendszereket alkalmazva jó arányban átálltunk a zöldenergia hasznosításra. A geotermikus rendszerrel az irodaépület fűtését, míg a napkollektorokkal a meleg víz ellátását váltottuk ki és oldottuk meg.

Környezetvédelmi vállalásainknak köszönhetően már azzal, hogy Partnereink igénybe veszik a szolgáltatásainkat, az értékesítési hálózatunkban elérhető termékeinket választják, Ők is tesznek a globális felmelegedés elkerüléséért. Ezáltal meglévő, illetve potenciális partnereinkkel igazán eredményesen, együttműködve tehetünk a fenntartható környezetünkért.

Környezetvédelmi vállalásaink mellett nagyon fontos számunkra a magyar kkv-k versenyképességének növelése is. Cégünk kidolgozta és forgalomba hozta a 3X Virtual nevű IT infrastruktúra rendszert, amely nagyvállalati szintű informatikai infrastruktúra, kis és közepes vállalkozások számára, megfizethető áron. A maximális stabilitás és adatvédelem mellett környezetkímélő megoldás, amellyel a töredékére tudja csökkenteni az energia felhasználást, optimalizálja a cég működését.

Forrás: Piac&Profit.

 

No Responses to “Az első 100%-ban zöld vállalkozás az IT szférában”

Leave a Reply