Újabb negyedév, újabb rekord a napenergia-piacon

On április 9th, 2014, posted in: Hírek by

Az elmúlt időszakban szinte minden hónapban megdőlt egy korábbi rekord a globális napenergia piacon, és az egyre versenyképesebb technológiának köszönhetően a következő hónapok illetve évek is komoly sikereket tartogatnak az iparág számára. A Solarbuzz legfrissebb statisztikái szerint az első negyedévben mintegy harmadával emelkedtek az újonnan telepített kapacitások, ami újabb rekord negyedévet jelent.

Negyedévről negyedévre újabb és újabb rekordot dönt a globálisan installált napenergia-kapacitás. A Solarbuzz legfrissebb statisztikái szerint az év első három hónapjában 9 GW fotovoltaikus kapacitás került kiépítésre, ami 35 százalékkal több az előző év azonos időszakánál. Elemzők a soron következő negyedévekben is óriási keresletre számítanak, így a gördülő 12 havi mutató a következő év első negyedévének végén 50 GW felé emelkedhet.

Újabb negyedév, újabb rekord a napenergia-piacon

Az év első három hónapjának növekedése elsősorban a japán és a brit keresletnek köszönhető. A két régió együtt a teljes globális kereslet több mint harmadát adta.

Az időjárás miatt az év első három hónapjában általában alacsonyabb a kereslet, mint az év későbbi hónapjaiban, január-márciusban rendszerint az éves telepítések mintegy ötöde valósul meg. Ennek fényében a Solarbuzz 49 GW-os várakozása is teljesíthetőnek tűnik, ami több mint 30 százalékos emelkedést jelentene az előző évhez képest.

“Míg 2010-2012 között a piacot elsősorban a túlkapacitások jellemezték, és számos vállalat pénzügyi nehézségekkel küzdött, addig az elmúlt hónapokban a rendkívüli keresletnek köszönhetően a vállalatok fókusza a rövid távú túlélésről a hosszabb távú stratégiai célokra helyeződött”-kommentálta Finlay Colville, a Solarbuzz elnökhelyettese az adatokat.

 

No Responses to “Újabb negyedév, újabb rekord a napenergia-piacon”

Leave a Reply