ZBR Klímabarát Otthon Energiahatékonysági Alprogram: Ismét lehet pályázni!

On szeptember 25th, 2010, posted in: Hírek by

A június 16-án egyszer már lezárásra került energiahatékonysági pályázatot múlt héten különösebb hírverés nélkül újra megnyitották. Pályázni október 30-ig vagy a 400 millió forintos keret kimerüléséig lehet.

A Zöldtech magazin olvasói közül sokan bosszankodtak júniusban, amikor megtudták, hogy a beadásra előkészített ZBR energiahatékonysági pályázatukkal lemaradtak a beadással, mert a 2 milliárd forintos keret kimerülése miatt egyik napról a másikra felfüggesztették a pályázatot. Az ő számukra (és mindenki más számára, aki még idén pályázni szeretne) itt a jó hír: múlt héten – különösebb hírverés nélkül – újraindították a pályázatot, amely 2010. október 30-ig vagy a 400 millió forintos keret kimerüléséig áll nyitva.

Vass Adriánné, az Energia Központ osztályvezetője a Zöldtech magazin kérdésére válaszolva elmondta, hogy azért tudták újranyitni a Zöld Beruházási Rendszer Klímabarát Otthon Energiahatékonysági Alprogramot, mert a június 16-ig beérkezett, és azóta már elbírált pályázatok közül 400 millió forintnyi támogatási igényű pályázatról derült ki, hogy – formai vagy egyéb okok miatt – nem kap támogatást. Az így felszabadult keret tette lehetővé az alprogram újranyitását.

A pályázni szándékozók az Energia Központ ZBR pályázati oldalán találják meg a részletes kiírást és a szükséges űrlapokat. Mivel a pályázati anyag elkészítése meglehetősen bonyolult, azt javasoljuk, hogy a pályázók azt a céget bízzák meg a beadandó dokumentumok elkészítésével, amelyet kiválasztottak a kivitelezésre. Akik még nem választottak kivitelező céget, azok figyelmébe ajánljuk a Zöldtech piactér ingyenes ajánlatkérő szolgáltatását.

A pályázatok elkészítésével és beadásával érdemes sietni, mert a 400 millió forintos keret 2010. október 30. előtt kimerülhet.

Forrás: Zöldtech.hu

No Responses to “ZBR Klímabarát Otthon Energiahatékonysági Alprogram: Ismét lehet pályázni!”

Leave a Reply